Minőségi munka éjjel-nappal a legkedvezőbb áron!

Egy mosogató duguláselhárítása

  


Egy érdekes történetet szeretnék leírni egy mosogató dugulással kapcsolatosan. Ahogy az lenni szokott, megszólalt a telefonom és egy érdi háztartás háziasszonya hívott, hogy eldugult a mosogatója és szeretné, ha kimennék hozzájuk és megjavítanám. Mondtam neki hogy semmi akadálya. Két órán belül a címre érkeztem és elkezdtem spirálos módszerrel a mosogató duguláselhárítását.
Egy emeletes, alápincézett kertes ház volt. Hosszan dolgoztam a mosogató duguláselhárításán, de egész egyszerűen sikertelen volt a beavatkozás.

Mosogató duguláselhárítás csőspirálos módszerrel
Mosogató duguláselhárítás csőspirálos módszerrel

Nem nagyon értettem a dolgot és elkezdtem kinyomozni, hogy merre megy az eldugult mosogató vezetéke. Hosszas keresés után találtam a pincében egy tisztítónyílást, amiről a háziak sem tudtak. Letekertem a kupakot róla és abban a pillanatban rájöttem a dugulás okára és arra, hogy miért nem bírok elbánni vele. Kiderült, hogy a mosogatót egy külön 110-es átmérőjű vezetéken vitték ki a házból és kötötték a kinti csatornába. Ezzel önmagában nem volna gond, de a vezeték átmérőjét nem jól választották meg. Miért mondom ezt? Azt hinné az ember, hogy ez a vastag vezeték soha nem fog eldugulni, hiszen nagy az átmérője. Tévedés! Évek alatt a zsír folyamatosan rakódik a cső falán és egyszer csak eldugul. A mosogatótól nem lehet megjavítani, hiszen onnan az 50-es átmérőjű csőbe csak a vékony spirállal lehet dolgozni, az pedig kicsi a 110-es cső tisztításához, nem bírja a teljes átmérőt kitakarítani. Szerencsére a pincében lévő tisztítónyílásból el tudtuk hárítani a dugulást.

Ezt a történetet azért írtam le, hogy mosogató cső átmérőjének a legideálisabb átmérő az 50-es vezeték, mert ha baj van és eldugul, azt gond nélkül ki lehet takarítani anélkül is, hogy lenne rajta tisztítónyílás.


Miltz Ferenc, duguláselhárító szakember arcképe
Hívja a MILTZ Duguláselhárítást a 06 70 242-0992 telefonszámon 06 70 242-0992 Duguláselhárító szolgáltatásom NON-STOP 24 órás, hiszen a baj nincs tekintettel az időre helyre és napszakra.