Minőségi munka éjjel-nappal a legkedvezőbb áron!


Vízből soha nem elég!

  


Lehet, meglepő, de hazánk vízben szegény ország, Tisza, Duna, Balaton, hatalmas víztározók ide vagy oda. Felszíni vizeink zöme csak átfolyik rajtunk. A víz természetes körforgásából egy főre évente kevesebb jut, mint 1000 m3 – ez nem túl sok.
Szerencsére vízkészleteink (egyelőre) képesek vízigényünket kielégíteni. A legproblémásabb az Alföldön, ahol aszályosabb időszakokban azért nem ritkák a vízellátási problémák.

Könnyű, kényelmes, természetes

Megnyitjuk a csapot és már folyik is – könnyű, kényelmes vízhez jutni. Szerencsések vagyunk és természetesnek vesszük, hogy ez így van és mindig így lesz.

Ez azonban egyáltalán nem biztos. Ha megnézünk egy földgömböt, azt látjuk, hogy nagyobbrészt (97%) tengerek és óceánok borítják. Ha a Föld felszínét összefüggő, a felszínen található összes vízmennyiséget felhasználva egyforma vastagságú víztakaróval borítanánk be, közel 3 kilométernyi vastag vízpalástot kapnánk.

Első hallásra megnyugtató, de ezek a zömmel sós vizek alkalmatlanok ivóvíznek, és ipari felhasználásra sem megfelelőek. A só kivonása nagyon drága, kevés az az ország, mely megengedheti magának. A maradék 3% javarészt jég halmazállapotban lévő víz, melyből sak 0,3% használható számunkra!

A fejlődéssel, az iparosodással, az életmódváltozással, az urbanizációval megnövekedett a vízigény is. Az ipar - ezen belül a villamosenergia-ipar - a legnagyobb vízfelhasználó. A fejlett ipari országok szinte mértéktelenül vedelik a vizet, állítólag 2-3-szor több vizet használnak, mint ami visszapótolható a körforgásba…

Vízkörforgás – párolog, felemelkedik…

A víz körforgása csodadolog. Párolog, felemelkedik, kicsapódik, aláhull, párolog... A Nap energiájának köszönhetően a folyamat állandó. A folyók, tengerek, óceánik tavak mellett az élőlények is párologtatnak. Az aláhulló csapadék egy részét felhasználjuk, a többi a talajba szivárog, ahonnan újra a felszínre bukkanva táplálja a felszíni vizeinket, ahonnan elpárolog, és újra és újra és újra, mindaddig, míg fel nem éljük…


A duguláselhárító szakember állandó eszköze a víz. Nincs magasnyomású csatornatisztítás víz nélkül – sajnos. De azt sem engedhetjük, hogy a szennyvízcsatorna dugulás ne legyen elhárítva, hiszen a végén többet veszítünk a vámon, mint amit nyertünk a réven…

Vegyük komolyan a vizet, használjuk tudatosan!



Miltz Ferenc, duguláselhárító szakember arcképe
Hívja a MILTZ Duguláselhárítást a 06 70 242-0992 telefonszámon 06 70 242-0992 Duguláselhárító szolgáltatásom NON-STOP 24 órás, hiszen a baj nincs tekintettel az időre helyre és napszakra.