Minőségi munka éjjel-nappal a legkedvezőbb áron!

Zsírcsatorna? Vesszen a zsír! Fogjuk meg zsírfogóval

  


Zsír nélkül nem duguláselhárítás a duguláselhárítás! A legtöbb konyhai lefolyó beszűkülését a zsírnak „köszönhetjük”. A legegyszerűbb mindig a megelőzés, de olyan nincs, hogy nem kerül a hálózatba olajos, zsíros anyag (az emberi salakanyag is jócskán telített)!

Mosogatás előtt, akár kézzel, akár géppel tisztítjuk edényeinket, ajánlatos az ételmaradékokon kívül az olaj és zsír nagy részét papírtörlővel eltávolítani. (Mi erre általában szórólapot használunk – igyekszünk környezettudatosak lenni – szeretjük a fákat). A WC-be semmiképpen se öntsünk ilyen anyagot, feltéve, ha nem kifejezetten WC-zsírtalanítás a vágyunk.

Egy elzsírosodott csatorna
Egy elzsírosodott csatorna

Azoknál a szolgáltatóknál, intézményeknél, ipari, mezőgazdasági létesítményeknél, ahol nagy mennyiségben keletkezik zsíros, olajos melléktermék, kötelezően előírt a zsírleválasztó berendezés. Nem csak éttermekben, iskolákban, nagyüzemi konyhákban kell itt gondolkodni. Vágóhidak, feldolgozóüzemek, tej-, és sajtgyárakban is előírás.

Nem is érdemes zsírleválasztó nélkül működni, hiszen a lefolyóba, a csatornába lerakodott zsírréteg komoly galibákat tud okozni. A szennyvíztől izolált zsírt sokkal egyszerűbb a berendezésből eltávolítani, mint a zsírral tömött csatornát megtisztítani.

A fűtő- és dízelolaj is zsír, viszont ezek kiszűrésére mégsem felel meg a zsírleválasztó berendezés, ezek speciális megoldást igényelnek.

A zsír, olaj, roppant ravasz dolog! Puha, könnyű: ki gondolná, hogy ebből baj lehet! Márpedig lehet! Nagyszerű példákat láthattunk duguláselhárítás közben a zsír építő munkájáról. Totál átjárhatatlan lefolyók, méternyi, sűrű, tapadós massza a szennyvízlefolyókban… Főleg olyankor, amikor a szennyvízhálózat régi, repedezett, kiérdesedett és felrakódásokkal teli felszínű. Stabil alap egy majdani góc kiépüléséhez!

Egy szennyvízcsatorna zsírtalanítás közben
Egy szennyvízcsatorna zsírtalanítás közben

A zsírleválasztó szerkentyűk működésében semmi ördöngösség nincsen. Működési elvük egyszerű, mint a faék: a gravitáción alapul, akárcsak a legtöbb közművezetékben áramló szennyvíz mozgása, útban a szennyvíztisztító felé, majd az ülepítők tartályaiban is ez a valóban páratlan kölcsönhatás érvényesül. Mégpedig úgy, hogy a zsírok sűrűsége kisebb, mint a vízé, ezért jól különválaszthatóak. Felfogja a savakat, keményítőt és egyéb szilárd anyagokat is. Természetesen fontos a karbantartás és tisztítás. Gondatlan működtetés duguláshoz vezethet és a zsírfogó is tönkremehet, károsítva ezzel a környezetet is.

A zsírleválasztó berendezéseknél elemi a kifogástalan vízzárás, hiszen a kicsordogáló szenny árt a környezetnek. Egy-, két-, háromrekeszes zsírleválasztókat használunk. Az egy rekeszesben együtt van maga a zsírszeparáló és az ülepítő is. Két rekeszes masina esetében az ülepítés már külön tartályban történik és három rekesz esetében az ülepítésre még több lehetőség van.

A zsírelválasztóba befolyó szennyvíz nem áradhat kényére-kedvére: egy terelőlemez irányítja a szennyvíz sugarát, megelőzve az örvények kialakulását. A zsírral dús szennyvíz aztán leadja terhét a leválasztó térben, azon korábban már vázolt egyszerű elvre építve, hogy a zsírok, olajok könnyebb fajsúlyúak a víznél. A kifolyási rekeszben a terelőlemezek profi koordinálásával az immár „leszálkásodott” szürke víz a kifolyón át újabb nagy kalandra indul a szennyvíztisztító-telep felé.



Hogy milyen fajtájú és méretű zsírfogóra van szükség, illetve mi a telepítési mód, manuális vagy automata rendszerre van szükség attól függ, hogy milyen adottságokkal bír (vagy nem bír) a célterület és milyen zsírterheltségű, mekkora mennyiségű szennyvizet kell megdolgoznia az eszköznek.


A MILTZ Duguláselhárítás nem retten vissza semmitől! Hívjon bizalommal, mert a csőhálózatban lerakódott zsírt házilag nem fogja tudni eltávolítani. Gyorsan és alaposan eltávolítjuk a csatornából a zsírokat és egyéb szennyeződéseket. Telefonszámom: 06 70 242-0992


Miltz Ferenc, duguláselhárító szakember arcképe
Hívja a MILTZ Duguláselhárítást a 06 70 242-0992 telefonszámon 06 70 242-0992 Duguláselhárító szolgáltatásom NON-STOP 24 órás, hiszen a baj nincs tekintettel az időre helyre és napszakra.