Minőségi munka éjjel-nappal a legkedvezőbb áron!

Az esővíz gyűjtése és tárolása kézenfekvő és hasznos

  


A duguláselhárítás sajnos nem megy víz nélkül. Gyakran számottevő vízmennyiség kell ahhoz, hogy egy beállt dugulás gócot kimozdítson a lefolyóból, csatornából.

Amit veszítünk a vámon, igyekszünk visszanyerni a réven, azaz meggondoljuk, hogy a duguláselhárításon kívül mennyi vizet használunk. Nem pocsékolunk és otthonunkban is kiaknázzuk azokat az eszközöket, módszereket, amelyekkel vizet spórolhatunk.

Cégünk, a MILTZ Duguláselhárítás a honlapon víztakarékossági tippekkel, tudatos vízfelhasználási szokások javaslatával próbál tenni a víz védelmében, illetve a dugulások megszüntetése közben személyesen is rendelkezésre áll.

Vétek nem felhasználni az esővizet!

Minden házon van tető és remélhetőleg ereszcsatorna is, vagy egyéb vízterelő, vízelvezető alkalmatosság, mellyel összegyűjthetjük a tetőre hulló csapadékot és a ciszternába juttatjuk.

Hihetetlen, micsoda építészeti remekmű lehet egy ciszterna! Nem, nem a fenékkel ellátott kútgyűrű-típusra gondolok, mely szinte minden családi ház ereszcsatornája, csurgója alatt megtalálható még manapság is!

Római ciszterna
Római ciszterna

Azokra az építészeti remekművekre utalok, melyek hagyományos módon, föld alá, sziklába vájva készültek, épültek, gyakran csodálatos, gigantikus csarnokként. Bizánci, arab és római stílusú, többnyire a középkorból ránk maradt ciszternák kápráztatják el látogatóikat.

Persze vannak jóval egyszerűbbek is. Példának okáért ott van drága Máli néni, aki Biatorbágyon él és akinél gyakran fordult meg a duguláselhárítási szakember, mert olyan szinten senki nem takarékoskodott a vízzel, mint ő. Mondhatni, fogához veri a vizet. Ebből viszont a profi duguláselhárító (sőt, egy óvodás is) tudja: a kevés öblítésnek eltömődés lesz a vége. Szóval, Máli néni mániája volt a vízgyűjtésnek! Vödörbe, lavórba, bádogbögrébe, gyerekkádba és csoda tudja, hogy még mibe nem harácsolta össze a vizet. Volt is esténként a kertben békakórus!

Mire jó az esővíz?

Öntözni, WC-t öblíteni, kerti tavat feltölteni, háziállatok itatására és ezer másra. Becsületesebb esőzéseket követően az ivóvíz akár 60%-át is kiválthatjuk az esővíz felhasználásával, amikor beköszönt a szárazság.

Esővizet leghatékonyabban a tetőről „takaríthatunk be”. Nem kell más hozzá, mint ereszcsatorna és ciszterna.

A ciszterna mérete

Az optimális ciszternaméretet nehéz pontosan meghatározni. Az az alapja, hogy mennyi csapadék hull. A tető felületét is számításba vehetjük. Ha esővíztartályt vásárolunk, használjuk a tartályméret-kalkulátort, illetve kérjük az eladó segítségét.

A ciszterna is karbantartásra szorul. Jobbára megelőzhető a dugulás, eliszaposodás, elalgásodás, ha a tankba rögtön szűrt víz kerül. A tetőn sok minden fennakad, aztán az esővel a ciszternába kerül, ha nem vagyunk óvatosak. Levél, ágak, döglött állatok…


Mindenképpen használjunk szűrőt, ahol lehet!

Sok ciszternával találkozott a MILTZ Duguláselhárítás munkája során Pest, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves, Fejér megyékben. Ez dicséretes!



Miltz Ferenc, duguláselhárító szakember arcképe
Hívja a MILTZ Duguláselhárítást a 06 70 242-0992 telefonszámon 06 70 242-0992 Duguláselhárító szolgáltatásom NON-STOP 24 órás, hiszen a baj nincs tekintettel az időre helyre és napszakra.