Minőségi munka éjjel-nappal a legkedvezőbb áron!

Zsírfogó telepítése

  


Bárki mérget vehet rá, hogy a zsír nem csak az érfalak réme! A befogadó vizek vegyhatását megváltoztatja, a vízi élővilágot gallyra vágja. (Befogadó vizek alatt értendő a szennyvíztisztító telepek közreműködésével megtisztított szennyvíz „adoptáló közege” folyók, tavak.) A lefolyók, szennyvízcsatornák keresztmetszetét beszűkíti, eltömi, „szétrágja” a betoncsöveket.

Természetesen bennünket, duguláselhárítókat ez egyáltalán nem zavar, hiszen hova jutnánk duguláselhárítás nélkül! Egész nyugodtan öntsük továbbra is a zsíros, olajos anyagokat a lefolyóba, WC-csészébe! Félretéve a tréfát: a zsír kenyérre, vöröshagymával lefolyóba, csatornába nem való!

Azoknál a szolgáltatóknál, intézményeknél, ipari, mezőgazdasági létesítményeknél, ahol nagy mennyiségben keletkezik zsíros, olajos melléktermék, kötelezően előírt a zsírleválasztó berendezés. Nem is érdemes zsírleválasztó nélkül működni, hiszen a lefolyóba, a csatornába lerakodott zsírréteg komoly galibákat tud okozni. Erről már részletesen is írtam a Zsírcsatorna? Vesszen a zsír! Fogjuk meg zsírfogóval című cikkemben. Amikor a zsír „belép” a csatornahálózatba, elkezd lehűlni és megszilárdulni, csökkentve ezzel a csőrendszer szállítási kapacitását és a blokkolja az áramlást. Gyakran előfordul, hogy ez a probléma vezet a csatorna túlcsordulásához és kiömléséhez, ami veszélyezteti a lakosság egészségét és biztonságát.


Zsírfogó működése (angol nyelvű)

A telepítésre kerülő optimális zsírfogók névleges nagyságát, teljesítményét – adott szabvány alapján – a rajtuk átfolyó szennyvíz fajtája, szennyezettségének mértéke és mennyisége ismeretében határozzák meg. Előfordul, hogy a fizikai szétválasztás elégtelenül megy végbe (emulziós állapotú anyagok estében), ekkor biológiai szétválasztásra vagyunk kénytelenek fanyalodni.

A szükségesnél kisebb teljesítményű zsírfogó messze alulmúlhatja várakozásainkat! A másik sarkalatos körülmény, melyre oda kell figyelnünk: karbantartás, tisztítás! Nekem elhihetik: a prevenció mindig könnyebb, kényelmesebb és olcsóbb, mint a duguláselhárítás!

Egyeztessünk a zsírleválasztó eszköz gyártójával is. Vannak könnyebb és nehezebb apparátusok, a nagyobb súly emelheti a beszerzési, telepítési árat. Lényeges, hogy az alkalmatosság ellenálljon a savaknak, lúgoknak, a fagynak és egyéb környezeti hatásoknak, például erős napsütés, eső. Nem hátrány, ha könnyen tisztítható.

A zsírszétválasztók elhelyezés alapján lehetnek talajszint alatti és feletti: szabadon állók. Az, hogy telepítésük hova ildomos mindig a körülményektől függ. (Kérdezze a gyártót!) Zöldövezetbe, pincébe, alagsorba, mosogató alá a szabadon álló szerkezet ajánlott, kiépítésük nem nagy ördöngösség. Lehetnek zárt és nyílt rendszerűek.

A terepszint alá elhelyezett zsírfogó készülhet előregyártott vasbetonból, saválló acélból, polietilén béléssel. Alakjuk ovális, szögletes, íves – formájuk nem az aktuális trend, dizájn okán készült így, hanem mert az ívekben nem jönnek létre holtterek, ahova tisztításkor „elmentődhetnek” a zsírfelrakódások. Másrészt ezekkel a formákkal a szűk, nehezen hozzáférhető beszerelési hely is jobban kihasználható.

Zsírfogó
Egy üzemi konyha zsírfogója

Tisztításuk száma az üzemi körülményektől függ. A leválasztott iszap, zsír, a rendelet szerint veszélyes anyag, eszerint kezelendő (Veszélyes hulladékokról szóló 102/1996./VII.12. Kormányrendelet)!

A MILTZ Duguláselhárítás számtalan zsírleválasztó berendezéssel találkozott már. Mint szakember elmondhatom,
Pest megye
(Abony‎, Acsa, Albertirsa, Alsónémedi, Áporka‎, Aszód‎, Bag‎, Biatorbágy‎, Budakalász‎, Budakeszi‎, Budaörs‎, Bugyi‎, Cegléd,‎ Csomád‎, Csömör‎, Dabas‎, Diósd‎, Domony,‎ Dunaharaszti‎, Dunakeszi‎, Dunavarsány‎, Erdőkertes‎, Fót‎, Galgahévíz‎, Galgamácsa‎, Gödöllő‎, Halásztelek‎, Hévízgyörk‎, Isaszeg‎, Kerepes‎, Kiskunlacháza‎, Kistarcsa‎, Maglód‎, Majosháza‎, Mogyoród‎, Monor‎, Nagybörzsöny, Nagykőrös‎, Nagykovácsi, Ócsa‎, Őrbottyán, Páty‎, Pécel,‎ Piliscsaba, Pilisvörösvár, Pilisszentiván, Pilisszentkereszt, Pomáz‎, Pusztazámor‎, Ráckeve, Solymár, Sóskút, Sülysáp, Szada‎, Szentendre, Szigetcsép, Szigethalom‎, Szigetszentmárton, Szigetszentmiklós‎, Szob, Tápiószecső‎, Tárnok, Törökbálint, Tóalmás, Tököl,‎ Tura,‎ Vác‎, Vácegres‎, Vecsés‎, Veresegyház, Verőce, Visegrád‎, Zebegény,‎ Zsámbék‎)
és Fejér megye
(Aba, Adony, Alap, Alcsútdoboz, Alsószentiván, Bakonycsernye, Bakonykúti, Balinka, Baracs, Baracska, Beloiannisz, Besnyő, Bicske, Bodajk, Bodmér, Cece, Csabdi, Csákberény, Csákvár, Csókakő, Csór, Csősz, Daruszentmiklós, Dég, Dunaújváros, Előszállás, Enying, Ercsi, Etyek, Fehérvárcsurgó, Felcsút, Füle, Gánt, Gárdony, Gyúró, Hantos, Igar, Iszkaszentgyörgy, Isztimér, Iváncsa, Jenő, Kajászó, Káloz, Kápolnásnyék, Kincsesbánya, Kisapostag, Kisláng, Kőszárhegy, Kulcs, Lajoskomárom, Lepsény, Lovasberény, Magyaralmás, Mány, Martonvásár, Mátyásdomb, Mezőfalva, Mezőkomárom, Mezőszentgyörgy, Mezőszilas, Moha, Mór, Nadap, Nádasdladány, Nagykarácsony, Nagylók, Nagyveleg, Nagyvenyim, Óbarok, Pákozd, Pátka, Pázmánd, Perkáta, Polgárdi, Pusztaszabolcs, Pusztavám, Rácalmás, Ráckeresztúr, Sárbogárd, Sáregres, Sárkeresztes, Sárkeresztúr, Sárkeszi, Sárosd, Sárszentágota, Sárszentmihály, Seregélyes, Soponya, Söréd, Sukoró, Szabadbattyán, Szabadegyháza, Szabadhídvég, Szár, Székesfehérvár, Tabajd, Tác, Tordas, Újbarok, Úrhida, Vajta, Vál, Velence, Vereb, Vértesacsa, Vértesboglár, Zámoly, Zichyújfalu)
településeinek zömét látogattuk már azért, mert a leválasztó tisztítását hanyagul vagy nem elég sűrűen végezték és meg kellett szüntetni az eltömődést, mert „házon belül” már nem ment.

Higgyék el, tényleg egyszerűbb a dugulást megelőzni, mint megszüntetni! Természetesen szívesen segítünk: izzítjuk a csőgörényt, nyomatjuk a WOMA-t, csepegő csapot javítunk, csordogáló WC-tartályt szerelünk, elemi és „nem elemi” csapás miatt beáradó, befolyó vizet szivattyúzunk. Csatornaépítést, csatornatisztítást, vízszivárgás helyének kinyomozását professzionális csőkamerával és csatorna nyomvonalának meghatározását is vállaljuk!


Szívesen adunk szakmai tanácsot és mivel széles ismeretségi körrel bírunk, a legkülönfélébb területeken dolgozó és megbízható szakembert is ajánlunk. Igény szerint fotókkal dokumentálunk, ez nagyon fontos lehet a biztosítási kártérítés tekintetében! Gyorsan és alaposan eltávolítjuk a csatornából a zsírokat és egyéb szennyeződéseket. Telefonszámom: 06 70 242-0992


Miltz Ferenc, duguláselhárító szakember arcképe
Hívja a MILTZ Duguláselhárítást a 06 70 242-0992 telefonszámon 06 70 242-0992 Duguláselhárító szolgáltatásom NON-STOP 24 órás, hiszen a baj nincs tekintettel az időre helyre és napszakra.